pühapäev, 9. märts 2008

Kirjutame koos juttu!

Telegramm

Pühapäeva hommikul istus kogu pere kohvilauas. Äkki helises uksekell. Isa läks vaatama. Seal oli telegrammitooja. Isa andis allkirja ja tõi telegrammi tuppa.

Jätka juttu, kirjutades selle postituse kommentaaridesse jutu "Telegramm" 5 järgmist lauset.

42 kommentaari:

birgit truu ütles ...

isa mõtles ´´ei tea kes selle saatis?. Vaatame pärast mis see on!´´ ütles isa. Aga poiss tahtis teada mis see on. Ta sõi ära ja hakkas pakki avama.

Rasmuse ajaveeb ütles ...

Telegrammil oli kirjas, et see oli Presidendilt, härra Toomas Hendrik Ilveselt. Isa läks ütles perele, et ta peab seda üles lugema minema ja pangu toit külmkappi. Kui isa üles läks, avas ta telegrammi. Seal selgus kurb tõde. Neil ei olnud maksud makstud ja neid tõstetakse järgmise nädala reedel kodust välja.

markus ütles ...

telegrammis oli kirjas et nende vanaisa on koomas. vanaisa oli tallinna haiglas.nad sõitsid otsekohe sinna.haiglatädi ütles et talle sõitis auto otsa. Ema hakkas nutma.

Rometi ajaveeb ütles ...

See oli punane hoolikalt pakitud kink. Nimelt oli emal sünnipäev. Isa ulatas pakikese emale, kes selle avas. Seest tuli välja kaart kaugetelt sugulastelt ja kuldne sõrmus. Ema oli kingi üle väga rõõmus.

Kati Lote ütles ...

Isa avas telegrammi ja leidis sealt veidra kirja. Seal oli kirjas: Teie vanaonu Peeter on surnud. Palun tulge järgi 5 miljonile eurole mis ta teile pärandas. Samuti pärandas ta teile ka oma maja kogu mööbliga ja ühe kupongi millega saab eurosid tasuta kroonideks vahetada.
Perekond juubeldas ja läks rahale järgi ning hakkas seda kulutama, nad kulutavad seda veel präegugil.

Circana ehk Karl Paberit ütles ...

Lapsed küsisid mis see on?
See on Telegramm. Isa tegi selle lahti ja vaatas seda imeliku näoga. Seal oli kirjas et ta ema sai autoõnnetuses surma. Terve pere läks neljapäeva lõunapoolikul surnuaeda.

Thp, GAG ütles ...

Tuli välja, et see oli telegramm nende vanavanaonult Ameerikast. Seal oli Temast igasuguseid pilte, raha ja andmeid, isegi koht kus ta elab. Ta oli saanud firma juhiks. Kõige lõpus oli hästi väike tekst mida keegi ei sutnud lugeda. Ja siis koputas keegi uksele, arvake kes see oli???

Helena ütles ...

''Kes selle veel saatis?'' ütles isa. ''See on mulle'' lausus ema. ''Vanaema saatis teiel villaseid sokke, külm talv on tulemas.'' ''Martin saab sinised sokkid, Külli saab punased ja Reimo sina saad, siis rohelised?'' Aga, mina tahan siniseid sokke.'' lausu Küllike.

Liinzu ütles ...

Isa oli üllatunud, sest ta ei teadnud kes selle tuua võis. Poiss oli samuti üllatunud, aga siis tuli talle meelde vanaema ja nad koos isaga otsustasid avasid selle telegrammi. Nad pusisid ja pusisid aga ümbrik ei tulnud lahti. Isa tõi köögist käärid ja lõpuks said nad ümbriku lahti. Mõlemad olid üllatunud selle sisust.

Inga ajaveeb ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Kalev Gustav ütles ...

Pere avas telegrammi ja leidsid sealt kirja vanaisalt. Vanaisa kirjutas kui toretasti oli läinud tal kalapüügil. Nad olid oma sõbraga püüdnud kolm kala. Kõik kalad olid 3 kilosed forellid. Peale seda hakkasid pereliikmed oma sõpradele ja tuttavatele kirju saatma.

Lilleke :) ütles ...

Isa avas telegrammi ja seal seisis, et isa on oodatud kohtusse 11. märtsil. " Huvitav milleks kohtusse? ja 11. märts on juba homme! " Isa ei rääkinud kohtukutsest oma perekonnale ja ütles, et telegramm oli vaid üks tühine reklaamiri. Järgmine päev läks isa kohtusse ja ta sai teada, et ta on süüdi mõistetud sarimõrvas. Isa õigustas ennast öeldes, et tema ei tea mõrvast midagi, kuid ta viidi siiski vangi.

katu (: ütles ...

Isa mõtles , et ta ei olem midagi kellegi saatnud. Ema aga enda uudishimuga hakkas telegrammi lugema, kus oli kirjas, et Tallinna kaubamajas on suured allahindlised. Järgmine päev läks kogu pere Tallinna kaubamajja endale riideid ostma.Järgmine päev olid kõik rahul sellaga, mis na´d endale ostsida ja päev lõppes õnnelikult.

metsamehed ütles ...

Isa siis uuris seda pakki. Ja avas ja sealt hüppas välja veel üks pakk välja. Ja kõik hakkasid vaatama seda pakki ja isa avas jälle seda siis hüppas jälle sealt midagi välja.Lapsed avasid jälle seda pakki jälle lendas midagi välja.Lapsed võtsid selle pakki ja viskasid selle minema.

dracu ütles ...

Ta tegi ümbriku lahti ja seal oli vägakurb uudis. Seal oli kiri nende pojast kes andis ühele suurele poisile peksa. Kiri ooli selles, et poiss visatakse koolist välja kui isa või ema ei maksa 20000000 krooni. Isa oli hämmngus ja küsis poisi käest mis sa iganes sa ka ei teinud oli see tark tegu. Ma olen ju Bill Gates.

Jürgeni ajaveeb ütles ...

Isa võttis paki üle jaläks tuppa. Üritas seda lahti teha kuid ei tulnud. Isa sai nii vihaseks, et ta tõiteisest toast kirve ja üritas katki ei läinud. Isa võttis selle kätte ja viskas maha ikka ei läinud katki. Ema võttis selle enda kätte ja tegi küüntega kraps kraps lahti sealt tuli välja koer

Rometi ajaveeb ütles ...

Isa kõndis pakiga laua äärde ja uuris seda üsna pingsalt. See oli hoolitult pakitud pakk, mustas paberis. Ema arvas, et on parem seda mitte avada. Isa ei kuulanud teda ja tegi paki lahti. Seest ilmus välja punane pomm, millel taimer käis. See näitas, et aega on 30 seknudit.

renek ütles ...

Isa ütles et keegi ei tohi seda lahti teha. Aga poiss tegi pakki lahti kui kõik olid ära läinud. Poiss ehmatas end surnuks, mida ta seal pakki sees nägi oli........................

Anette ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Marilyni ajaveeb ütles ...

Isa tahtis teada mis seal sees oli.
Ema tuli seda ka vaatama ja oli väga uudishimulik. Ema oli nii vaimustuses , et tahtis selle telegrammi lõhki rebida oma küüntega. Aga ta pidi olema kannatlik. Isa mõtles ,et ta polegi midagi kellegile saatnud ega vastu lasknud saata. Aga siis tuli emal meelde , et ta tellis ajakirjast paar asja.

lk ütles ...

Isa andis telegrammi ema kätte ja palus,et ema loeks selle kõva häälega ette.Algul luges ta juba selle vaikse häälega läbi.Ta tegi suured silmad.Ta luges selle kõva häälega ette ja seal oli kirjas,et isal on tööasjus ära sõitmine aasta ajaks.Lapsed tulid toast välja nutetud silmadega.Nad olid kurvad,et isa pidi ära sõitma.

Elina Ajaveeb ütles ...

Isa avas tealegrammi ja luges selle kõva häälega ette" Lugupeetud perekond Kadakjõe teid on kutsutud Estooniasse Kevadballile.See toimub 16. mail Estoonia kontserdimajas. Pidu algab täpselt kell 18.00. Parimate soovidega Tallinna linnavalitsus. Kõik olid väga elevil balli pärast ja hakkasid arutama juba mida selga panna.

Rometi ajaveeb ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Merka316 ütles ...

Lapsed läksid paki juurde ja avasid selle . Paki sees oli kutsikas . Lõpuks tuli perele meelde , et täna on noorema lapse sünnipäev . Kutsu võttis pere omaks ja nad läksid kõik koos sööma . Hiljem avastati , et pakk oli tulnud laste tädilt .

joosepi ajaveeb ütles ...

Sellel peal oli kirjas Venemaa maffia. Telegrammi sees oli aga paber mille peal oli kirjas ´´15. märts Narvas´´. Isal oli aega 5 päeva´. Ta rääkis asjast ka perele. Ja nüüd oli käes 15. märts isa oli läinud Narvasse ning kohtus Vene maffiaga. Jätkub(Võibolla)

arles ütles ...

Isa tegi paki lahti ja nägi, et telegramm oli tulnud Indiast, nende vanaemalt ja kirjas oli seal: tulge mulle külla, ma saatsin teile lennuki piletid ka paki sees ära. Perekond läkski Indiasse vanaema vaatama.
Kui jõuti Indiasse, sai perekond kurva uudise teada, vanaema oli ära surnud.

Hans Kristofer ütles ...

Isa ütles tervele perele, oh esimene telegramm mis mulle kunagi tulnud on. Kõik olid elevil ja siis kui isa selle lahti tegi oli seal kiri ja sõrm, isa kohkus. Seal oli kirjas oli tulge pange 5 miljonit eurot Tammsaare pargi pingi peale või teie tütar sureb. Isa oli vihane ja röövis panka sai oma 5 miljonit eurot kätte ja viis ära

Rasmuse ajaveeb ütles ...

Hetke pärast läks isa ema juurde. Ta kutsus ema üleskorrusele. Isa, nn. maksuvõlglane rääkis emale loo ära ja ema hakkas karjuma. Nüüd pandi lapsed ruttu riidesse ja sõideti linna. Seal mindi otse maksumaksja juurde.
Kiku.

sandra liisi ajaveeb ütles ...

Telegrammi oli saatnud nende sugulane kaugelt Inglismaalt. Ta oli kutsunud nad endale külla. Lapsed olid nii põnevil, sest nad tahtsin juba reisile minna. Ema ütles "Kuidas me saavad lapsed koolist puududa neil on ju nii raske pärast järgi õppida." Isa ütles "Aga me võime ju ka koolivaheajal minna," kõik olid isa mõttega nõus.

uzilover ütles ...

Telegrammil oli kirjas ,et nad võitsid bingo loto. Perekond oli väga õnnelik. Nad läksid raha välja võtma, kui selgus et nad võitsid ainult 10 kr. Perekond oli väga õnnetu. Nüüd nad alati loevad telegrammid lõpuni.

Anette ütles ...

See pakk oli tulnud isale kuskilt kaugelt maalt. Kõik tahtsid teada mis seal sees on, kuid isa ütles et ta teeb alles õhtul selle lahti. Kui õhtul tuli isa koju kuulis ta hääli pakkist. Lõpuks ta avas selle ja nägi, et seal sees on koer.

KarlP ütles ...

Isa läks kööki ja hakkas pakki avama aga siis mõtles,et ah täna pühapäeva hommik,et avaks hiljem.Kui mõni tund hiljem isa pakki hakkas avama.Kui pakk sai avatud leidis ta sealt iga suguseid asju.Lapsed said sealt mitu pakki kommi ja mänguasju.Kui vanemad läksid vaatam mis seal veel on leitsid nad sealt erinevaid riideid ja ehteid.Pärast selgus,et selle paki oli saatnud Vanaema Virve

sandra liisi ajaveeb ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
miiska ütles ...

Isa avas telegrammi ja luges selle kõva häälega ette. Seal seisis, et nad on saanud endale känguruu kasvanduse ja nad peavad kohe Austraaliasse kolima.Lapsed olid väga õnnelikud ja vanemad ka. Nad sõitsid järgmise lennuga Austraaliasse. Nad elasid elu lõpuni õnnelikult.

Matiias^^ ütles ...

Nad tegid pakki lahti ja vaatasid et seal sees oli kell mingi kasti peal. Vaatasid et keegi oli neile kella saatnud. Õhtul proovis isa kella muuta,aga see kell ei muutunud numbrid läksid aina vähemaks. Isa arvas et see on katki ja viskas selle naabrite aknast sisse. Kümne minuti pärast käis mingi pauk kõik nad vaatasid aknast välja ja naabrite maja oli kadunud.

renek ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
johanna ütles ...

Isa pani telekrammi laua peale ja nad uurisid seda. Järsku küsis kõige väiksem poeg:"Mis seal kirjas on?"
Isa sõi muheledes oma viimast kartulit ja lausus: "Ma loen selle teile ette!" "Onu Welsist saadab kirja ta kirjutab, et kõik on korras ja ootab meid külla." Isa läks ja võttis hommikuse lehe ja vaatas kuna lähevad lennukid Welsi. ...

KerstiniAjaveeb ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
KerstiniAjaveeb ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
KerstiniAjaveeb ütles ...

Isa võttis telegrammi vastu ja mõtles mis seal sees olla võib. Isa tegi selle lahti ja ütles üllatunult siin sees on täpselt neli mesikäpa kommi nii palju kui meid peres. Pere hakkas naerma.
Peale naermist mõtlesid nad kes võis selle saata.

Marilyni ajaveeb ütles ...

Ja lõpuks nad suutsid oma raha veel natukene kulutada. Isa plaanis minna ülejäänud rahaga Egiptusesse , aga ema plaanis minna 3 lapsega Hawaile. Isa ei raatsinud raha pooleks jagada ,aga ema tahtis minna väga Hawaile kuna ta pole kunagi käinud soojal maal lastega. Isa jagas raha pooleks ja sõitis egiptusesse elama kuuks ajaks järgmine päev ärkas ta ülesse ja väljas oli palju terroriste kes teda kohe pommitama asusid. Isa võtis oma tuuma pommi ja lasi Egiptuse õhku ise oli ainuke kess sinna elama jäi. Ema aga jõudis Hawaile ja mõnules lastega rahulikult ilma terroristideta.

KerstiniAjaveeb ütles ...

Nad algul elasid vanaaonu majas kuna see oli uhke ilus maja. Kuid kolme aasta pärast nad ostid endale kolme kordse maja kus oli 16 tuba ja kaks suurt basseini.Nad võtsid endale palju kodu loomi.Neil on nüüd üle 60 looma.